- opakowanie ciasta francuskiego
- serek twarogowy
- łosoś wędzony, albo samemu przygotowany gravad lax
- chrzan
- jajko
- galaretka z pigwy (trzeba zrobić samemu), albo jakikolwiek dżem
- śmietana 18%
- szczypiorek
- koperek
- sól
- pieprz
Serek mieszamy z posiekanym nie za drobno łososiem, drobniej szczypiorkiem i bardzo drobno koperkiem. Dodajemy odrobinę chrzanu, doprawiamy do smaku dolą i pieprzem. Mieszamy i niech się gryzie.
Ciasto francuskie kroimy na około centymetrowe paski, nawijamy na rurki, smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy.
W międzyczasie przygotowujemy sos z chrzanu, śmietany, galaretki, czy co tam mamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Masą serową nadziewamy rurki francuskie, podajemy z sosem chrzanowym.
Do piwa chyba lepsze niż ciasteczka... Albo już sam nie wiem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz